×
سیاسی
شناسه خبر : 44218
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/12/13 ساعت 15:12

میدل‌ایست‌آی| ترامپ، خود را از کمک به ترکیه در ادلب کنار کشیده است

یک پایگاه خبری انگلیسی گزارش داد، رئیس جمهور آمریکا با رد کمک به ترکیه در ادلب، در حال تلاش و لابی در ناتو جهت فروش سامانه پدافند موشکی به آنکارا است.

 منابع مطلع می‌گویند «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به «رجب طیب اردوغان» همتای ترکیه‌ای خود گفته که برای فروش سامانه‌های پدافند موشکی پاتریوت به این کشور، در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) لابی می‌کند.

پایگاه خبری-تحلیلی «میدل‌ایست‌آی» مستقر در لندن به نقل از چند مقام ترکیه‌ای - که خواستند نامشان فاش نشود - نوشت ترامپ اما نپذیرفته که در موضوع ادلب، مستقیماً از ترکیه حمایت نظامی کند.

بر این اساس، مقامات ترکیه‌ای ماه قبل طی درخواست رسمی از ایالات متحده خواستند که سامانه‌های پاتریوت را به‌صورت موقت در استان «ختای» هم‌مرز با سوریه مستقر کند و برای نشان دادن حمایت از عملیات نظامی آنکارا علیه نیروهای ارتش سوریه، گشت‌های هوایی در این منطقه انجام دهد.

یک مسئول ترکیه‌ای به میدل‌ایست‌آی گفت واشنگتن هنوز پاسخ رسمی به درخواست آنکارا نداده است.

با این حال وی می‌گوید که ترامپ در تماس تلفنی که روز شنبه با اردوغان داشته، تاکید کرده است که به جز هماهنگی اطلاعاتی و کمک‌های انسانی، کار بیشتری از او بر نمی‌آید.

به نوشته این پایگاه خبری، ترامپ در گفت‌وگو با اردوغان، ضمن گلایه کردن از «جنگ‌های بی‌پایانی» که آمریکا طی سال‌ها خود را درگیر آنها کرده و میلیاردها دلار نیز برای آنها هزینه داشته است، گفته که ترجیح می‌دهد از منطقه غرب آسیا «عقب‌نشینی» کند.

منابع دیگر به میدل‌ایست‌آی گفتند که وزارت دفاع آمریکا نیز هیچ تمایلی برای پاسخ مثبت دادن به درخواست‌های ترکیه ندارد و به بهانه اینکه «نمی‌خواهد برای جمع کردن خرابکاری‌های ترکیه، وارد جنگ جهانی سوم با روسیه شود»، دست رد به سینه آنکارا بزند.

این مقام ترکیه‌ای با بیان اینکه دلیل واشنگتن برای کمک نکردن، عملیات نظامی سال قبل آنکارا علیه شبه‌نظامیان کُرد - به عنوان متحدان آمریکا در سوریه - است، توضیح داد با این حال مسئولان دولتی ترکیه انتظار دارند ترامپ به صورت حداقلی هم که شده تجهیزاتی را به ترکیه کمک کند.

ارتش ترکیه از روز یکشنبه، بعد از افزایش تلفات ماجراجویی نظامی خود در ادلب و بیشتر شدن ابعاد این رسوایی، تجاوز نظامی جدیدی را به خاک سوریه با اسم رمز «عملیات سپر بهار» برای حمایت از گروه‌های تروریستی در برابر عملیات ارتش سوریه در ادلب آغاز کرد.

دولتمردان و ارتش سوریه بارها تأکید کرده‌اند که اجازه نخواهند داد هیچ قسمتی از خاک این کشور در اشغال متجاوزانی مانند آمریکا و ترکیه باقی بماند.

مرکز موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوریه» نیز روز گذشته خبر داد که درگیری‌های شدیدی در محورهای مختلف سراقب بین ارتش سوریه و نظامیان و تروریست‌های وابسته به ترکیه در جریان است. برخی منابع نیز از تسلط مجدد ارتش سوریه بر شهر راهبری «سراقب» در جنوب ادلب خبر دادند.


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات نشست اهالی فرهنگ و هنر با معاون اول رئیس‌جمهور + فیلم
دستور وزیر ورزش برای پیگیری مفقودی 2 کوه‌نورد ایرانی در قرقیزستان
ترامپ: پوتین و زلنسکی توان کنار آمدن ندارند؛ شرکت در دیدار آنها را ترجیح نمی‌دهم
تحقیقات درباره اسناد محرمانه؛ حمله اف‌بی‌آی به خانه جان بولتون
استقلال یکی از بهترین تیم‌های تاریخ را تشکیل داد
آتشفشان دماوند فعال شد؟ + فیلم
کودتای 28 مرداد و درس‌هایش
وزارت امور خارجه کسب مدال در المپیاد بین‌المللی نجوم را تبریک گفت
آیا دوباره جنگ می شود؟
فضانوردان «آرتمیس 2» تمرینات ویژه‌ای را برای سفر به دور ماه آغاز کردند
آمریکا روند بررسی روادید 55 میلیون خارجی را تشدید می‌کند
فراجا: عاملان جنایت در ایرانشهر به سزای اعمالشان خواهند رسید
تصادف در محور رباط کریم - ساوه+تعداد مصدومان
سفارت آلمان در تهران باز است ؟
جیپو: بی‌صبرانه منتظر دیدار با هواداران استقلال هستم
حمله اوکراین به زیرساخت‌های نفتی روسیه در مسیر مجارستان و اسلواکی
حماس: اعلام رسمی قحطی در غزه، رسوایی بزرگ برای اسرائیل و متحدانش است
پهپادهای یمنی بار دیگر سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار دادند
گفت و گو وزیر دفاع در برنامه زنده گفتگوی ویژه خبری
دیدار حساس مقامات ایران و آژانس در وین
جزییات حادثه دلخراش در چین/تعدادفوتی ها
آغاز دور جدید مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا مشخص شد
یاسر آسانی: خوشحالم که به بزرگ‌ترین باشگاه آسیا پیوستم + فیلم
اتحادیه اروپا: بحران قحطی در غزه جدی است؛ کمک‌های انسانی باید بی‌وقفه ارسال شود
تحولی بزرگ در باتری‌های لیتیومی؛ ظرفیت دو برابر با فناوری جدید
ترافیک سنگین در ورودی‌های مازندران
لاوروف: زمان دیدار زلنسکی و پوتین هنوز مشخص نشده است
پوستر ویژه پرسپولیس برای نبرد حساس با سپاهان رونمایی شد
یارانه نقدی کدام دهک ها در مردادماه قطع شد؟
حمله FBI به منزل جان بولتون، مشاور سابق رئیس‌جمهور آمریکا
آغاز طوفانی بوندس‌لیگا؛ جدال بایرن و لایپزیش در شب اول
نقره آسیایی برای نازنین زهرا عبدالهی در تیراندازی نوجوانان
جنپو و آسانی به تهران رسیدند؛ خط حمله استقلال کامل شد
جاده کندوان مسیر شمال به جنوب یکطرفه شد
مصر و پل ایرانی وساطت!
بغداد بر حفظ کرامت انسانی و حقوق شهروندان در سلیمانیه تأکید کرد
شهادت 5 پلیس در حمله تروریستی به خودروی گشتی در ایرانشهر
خشکسالی، جدی‌ترین بحران قرن
اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش در هفته آینده
قیمت گوشت در بازار رکورد زد!
تداوم گرمای هوا در تهران تا اوایل هفته آینده
جوان محکوم به قتل در البرز فرصت دوباره زندگی یافت
روحانی: اسرائیل بزرگ‌ترین شکست خود را روز دوشنبه تجربه کرد
درسی مهم از تجربه امروز تاجیکستان
جهنم پشت دروازه های غزه؛ غیر نظامیان بی پناه تر از همیشه
حادثه برای مسئولان داوری خوزستان
نئوم و رؤیای برف مصنوعی عربستان به تعویق افتاد
اعتراض رئیس‌جمهور لهستان به توهین هواداران مکابی حیفا
نگرانی از سرنوشت دو کوهنورد ایرانی در ایسیک‌کول قرقیزستان
خانوار شهری؛ قربانی ناهمگونی درآمد و هزینه